Massage Informatie

Informatie en tips voor een erotische massage.

Een erotische massage is een opwindend lichaamsspel tussen twee (of misschien wel meer) mensen. Het kan een relatie op een mooie en eenvoudige manier een erotische impuls geven. Het is de ideale manier om te genieten van elkaar en van seks zonder het gevoel te krijgen dat dit een verplichting is. Het belangrijkste is dat partners de tijd maken om echt te ontspannen. Vaak hebben partners sex na of tijdens een erotische massage, maar het is niet vanzelfsprekend. Het gaat er vooral om elkaar aandacht te geven en te verwennen en verwend te worden.

Wil je je partner verwennen met een erotische massage?
De volgende tips kunnen bijdragen aan een leuke en opwindende massage voor jou en je partner.

1. Bereid de massage voor, zorg voor:
- comfortabele ondergrond (een bed, bank, matras of zacht kleed)
- rustgevende muziek
- sfeervolle verlichting, bijv. met kaarsjes of in ieder geval gedimd, niet te fel licht
- voldoende massageolie
- een handdoek
- een kussen (voor onder het hoofd, het onderlichaam of de benen)
- zorg ook dat je naar de toilet bent geweest en lekker gedouched hebt
- neem de tijd, zorg ervoor dat je niet op de klok hoeft te kijken
- en vergeet niet je telefoon uit te zetten ...

Extra tips voor de voorbereiding:
- Warme olie is prettiger dan koudere olie, je kan olie 'aubain-marie' opwarmen (in een flesje in warm water) of in de magnetron. Indien je een warmhoud-plaatje hebt, dan kan je de olie ook daar opwarmen en is het makkelijk om het warm houden.
- Warme handen zijn ook heel belangrijk. Koude handen zijn gewoon niet (altijd) lekker. Zorg dus dat je lekker warme handen hebt. Dat kan heel simpel door ze even onder een warme kraan te houden of - als je de tijd hebt - ga lekker samen in bad.
- Ken je de erotische voorkeuren van je partner, denk dan aan eventuele speeltjes als een vibrator of andere opwindende stimuli.
- Zijn er handelingen die jij of je partners heel erg graag of juist liever niet wil, schroom je niet vooraf samen te fantaseren of dingen bespreekbaar te maken.
- Massage-olie kan vlekken maken, gebruik een handdoek als ondergrond om vlekken te voorkomen.

2. Zorg voor een relaxte, romantische, warme sfeer.
Zorg ervoor dat de ruimte waar je je partner (of elkaar) gaat masseren goed op temperatuur is, niet te koud of te warm. Zet alles wat je nodig hebt binnen handbereik, zodat je je massage niet hoeft te onderbreken om op te staan. Je kan een prettige romantische sfeer creëeren m.b.v. rustige muziek, kaarsjes als verlichting en met geurkaarsjes.

3. Maak het jezelf en de gemasseerde gemakkelijk.
Begin met het masseren van de achterkant, de schouders, de rug, de benen en de billen. Laat je partner op de buik liggen en hem of haar zelf kiezen hoe ze het lekkerste ligt, met het hoofd op de armen of op een kussen. Een kussen onder de heupen is ook een aanrader, omdat de billen dan een stuk omhoog liggen en je dan beter bij de billen en het geslachtsdeel kan.

4. Dan de massage zelf ...
Geen mens is hetzelfde, als je de partner al wat beter kent, dan ken je vast een aantal van zijn of haar gevoelige plekjes. Maar al ken je er een aantal, al masserend zal je erachter komen dat er nog veel meer plekjes zijn waar hij of zij zich graag laat aanraken en masseren. Lekker masseren is de kunst van het aanraken.
Masseren is zorgen voor ontspanning, maar erotisch masseren is vooral ook plagen en opwinden door het aanraken en masseren van de erogene zones. Ook al weet je dat je partner het lekker vindt aangeraakt te worden aan zijn of haar geslachtsdeel, werk daar langzaam naar toe, ga niet meteen op het geslachtsdeel af.
Neem de tijd en laat je partner er naar verlangen.

Erogene zones en lichaamsdelen die je zeker niet moet vergeten bij het masseren :

- Rug en schouders:
Het prettigste is om de rug en schouders in opwaartse richting van de bonderrug naar de schouders te masseren. Je kunt met je vlakke hand lange stevige bewegingen over de rug maken, maar ook cirkels draaien. Masseer de rug en schouders eerst stevig en combineer dat erna door zachter en kriebelender te masseren. Streel de rug met je vingertoppen van boven tot aan de billen. Wissel je bewegingen af.

- Billen:
Billen zijn heerlijk om te masseren en om er gemasseerd te worden. Masseer ze zachtjes, maar billen kunnen ook best wat steviger worden gemasseerd.
Maak kneedbewegingen, masseer met 2 handen één bil of met beide handen beide billen tegelijk. Tussen de billen is het erg gevoelig, niet iedereen weet dat te waarderen, is het een eerste keer dat je je partner tussen de billen wilt masseren, doe dat dan voorzichtig en zachtjes. Vooral rondom de anus is het erg gevoelig.
Gebruik altijd veel olie voor maximaal comfort tijdens het masseren rond en (voorzichtig) in de anus.

- Borstkas en tepels:
Tepels zijn heel gevoelig, bij vrouwen, maar bij mannen ook. Juist door die gevoeligheid zijn borsten en tepels heerlijk om gemasseerd te worden.
Ben je niet te zwaar, dan kan je bij het masseren van de borstkas, borsten & tepels op de partner zitten.

- Buik en navel:
Ook een buik is heel gevoelig, omdat die erg dicht bij het geslachtsdeel zit. Glijd langzaam met je hand naar beneden richting de navel. Daar aangekomen maak je cirkelende bewegingen om de navel heen. Maak de cirkels steeds groter zodat je steeds dichter bij de schaamstreek komt en maak de cirkelende beweging daarna weer kleiner.

- Binnenkant van de benen:
Omdat de binnenkant van de benen net als de buik dicht bij de schaamstreek liggen is deze plek is dus ook erg gevoelig. Streel zachtjes van boven naar beneden, raak tussentijds zijn of haar geslachtsdeel even licht aan, maar niet te vaak en te veel. De onderbenen zijn misschien wel de meest ondergewaardeerde lichaamsdelen bij een erotische massage, terwijl ze ook heerlijk zijn om gemasseerd te worden. Besteed ook aandacht aan de voeten, doe dat wel stevig, anders wordt het kietelen. Masseer ook tussen de tenen en onder de voeten, masseer de voeten met 2 handen tegelijk.

- Het geslachtsdeel:
Hele bibliotheken zijn hier over vol geschreven, vele verschillende technieken zijn er bedacht om het geslachtsdeel te masseren. Begin door je eigen fantasie te volgen en te doen wat je denkt dat hij of zij lekker vindt. En doe vooral ook wat jezelf lekker vindt om te doen.
Vergeet ook niet de speeltjes te gebruiken die je klaar hebt gezet.
Kijk de geselecteerde films voor opwindende inspiratie. En voor instructieve boeken of films over erotische massages bestellen.

Veel plezier met elkaar!

 

Hieronder vindt u een aantal handige informatieve links mbt erotische massages.
 
     
- Uitleg over een erotische massage
 
- Massagewijzer
 
- Uitleg over tantra
 
- Cursus erotische massage
 
       
     
 
 
  Informatieve erotische-massage sites (tips, technieken, etc) :  
- Veel verschillende massage technieken > Engels
 
       
Amazon - All about Erotic Massage (Books, DVD's, Products)
 
     
 
Cursussen & Dvd's :
 
 
     
Zie verder ook bij Boeken en DVD's.
 
     
Second Love - geniet vanavond nog samen van een heerlijke massage...
     
 

EROmassages.nl